آکادمی پزشکی اطفال در اروپا استفاده از رسانههای سرگرمکننده ماننده تلویزیون، کامپیوتر، تلفنهای هوشمند و تبلت را برای کودکان کمتر از دو سال مناسب نمیداند.
اما به هر حال از اینکه نونهالان از چه سنی به صورت واقعی استفاده از موبایل را شروع میکنند، اطلاعات کمی در دست است.
محققان یک پرسشنامه دارای ۲۰ مورد سؤال را برای مشخص کردن اینکه نونهالان اولین بار در چه سنی در معرض دستگاههای چند رسانهای قابل حمل قرار میگیرند و اینکه چگونه از آن استفاده میکنند، فراهم کردند. این پرسشنامه از تحقیق ملی موسوم به «صفر تا هشت» که در مورد استفاده از رسانه در بین کودکان توسط سازمان قضاوت صحیح رسانه (CSM) انجام گرفته بود، اقتباس شده است.
والدین کودکان ۶ ماهه تا ۴ ساله بستری شده در یک کلینیک بیمارستانی اطفال که به خانوادههای اقلیت و کم درآمد جامعه خدمات میدهد، برای پر کردن فرم تحقیق انتخاب شدند. از شرکتکنندگان در مورد نوع دستگاههای چند رسانهای که در منزل دارند، سن کودکان در اولین برخورد آنها با موبایل، دفعات استفاده از دستگاهها، نوع فعالیت و اینکه آیا پزشک اطفال آنها در مورد استفاده از رسانه با آنها صحبت کرده است یا خیر، سؤال پرسیده شد.
نتایج به دست آمده از ۳۷۰ پدر و مادر نشان داد که از این تعداد به این ترتیب که ۹۷ درصد دارای تلویزیون، ۸۳ درصد دارای تبلت، ۷۷ درصد دارای تلفنهای هوشمند و ۵۹ درصد دسترسی به اینترنت داشتند.
آمار کودکان کمتر از یکسال که در معرض دستگاههای رسانهای قرار داشتهاند، شگفتآور بود: ۵۲ درصد برنامههای تلویزیونی مشاهده کرده بودند، ۳۶ درصد صفحه نمایش دستگاهی را لمس کرده یا با انگشت منوها را حرکت داده بودند، ۲۴ درصد {با استفاده از موبایل} با کسی تماس گرفته بودند، ۱۵ درصد از اپلیکیشنها استفاده کرده و ۱۲ درصد بازیهای ویدیوئی انجام داده بودند.
اغلب کودکان تا قبل از سن دو سالگی از ابزار موبایل استفاده کرده بودند. نتایج این تحقیق باعث شگفتی محققان شده است و اعتراف کردند که ما انتظار نداشتیم که کودکان از سن ۶ ماهگی از این ابزار استفاده کنند. طبق این تحقیق برخی از کودکان تا ۳۰ دقیقه مشغول تماشای صفحه نمایش بودهاند.
علاوه بر این، نتایج نشان داد که ۷۳ درصد از والدین هنگامی که مشغول انجام کارهای منزل هستند، ۶۰ درصد هنگام بیرون رفتن برای خرید، ۶۵ درصد برای آرام کردن کودک و ۲۹ درصد برای خواباندن کودک، به کودکان خود اجازه میدهند با موبایل بازی کنند.
منبع: ساینس دیلی ذکر مطلب از” روزنامه جوان” نویسنده : ترجمه: علی طالبی
مطلب مرتبط: